Thursday, March 24, 2011

Hitti soikoon!

Onko vielä joku, joka ei ole kuullut Rebecca Blackin höhlää hittibiisiä nimeltä "Friday"? Se tulee joka tuutista vastaan ja soi päässä nonstoppina, apua! Kappaleen musavideosta löytyy youtubessa parodiaversioita, ja alkuperäisesityksen innoittamana lauloin parodiahenkisen Synttäribiisin Facebook-kavereilleni kiitokseksi synttärionnitteluista. Klippi ilmestynee myös tänne tässä joku kaunis päivä ;).

Viime viikonloppuna vedettiin Poppadelicilla Kotkan Amarillossa meidän Best Of 90´s -show. Yleisöä oli mukavasti paikalla ja ysärihitit toimi siellä hienosti. Päästiin rustaamaan bäkkärin seinään oma puumerkkimme sinne muiden sekaan, uuuh miten siistiä hehe... Tuntui hyvältä laulaa, kun ääni toimi voice well -hoidon jäljiltä taas vapaammin. Äänentuottoelimistö kaipasikin jo huoltoa.

Kuorosota-kuoromme on muuten koonnut rivinsä ja Emman kuoro jatkaa laulutreenejä! Eilen illalla pidettiin ekat treenit, ja oli ihanaa nähdä taas kaikkia Valon sotureita laulamisen merkeissä. Treenattiin Coldplayn "Fix You" ja Paula Vesalan & Pekka Kuusiston "Kiestinki".

Tänään saatiin biisinteko-sessiossa erästä demobiisiä hieman taas nytkähtämään eteen päin, ainakin yhden säkeistön ja kertsin verran. Jeii! Pikkuhiljaa hyvä tulee.

Wednesday, March 16, 2011

Arabianranta

Viikonlopun häähumusta on selvitty, kaverit naitettu ja biisit kunnialla vedetty :). Oli aivan ihanat ja todella rennot pirskeet! Illan ohjelmanumeroista Beyoncén Halo mua jännitti etukäteen eniten, että kuinka saan sen soundillisesti sujumaan ja kuulostamaan omalta ja yhtenäiseltä tulkinnalta. Kyllä se ihan hyvin tuntui silti menevän. Olisi ollut kiva saada veto nauhalle, niin olisi voinut kuunnella miten se siinä esitystilanteessa oikeasti sujui, hah!

Maanantaiaamuna lähdin reippaasti koululle Arabianrantaan katsomaan metropolialaisten laulututkintoja. Oli hauska kuulla uusia kiinnostavia biisejä - mieleen jäi erityisesti Etta Jamesin "Damn Your Eyes" ja Maria Ritan "Mal Intento". Muitakin hyviä toki oli, biisejä oli useista eri genreistä, niin kuin C-kurssitutkintovaatimuksiin kuuluu.

Olen koittanut järjestää tällä viikolla aikaa biisinkirjoitukselle. Tänään oli varattuna koko päivä, mutta mulle tuli koululle opetustuuraushommia ja sanoituksille jäi aikaa vasta illasta. Tosin käytin ajan hyödyksi, kun yksi oppilas jätti jonkin sekaannuksen vuoksi tulematta. Soitin pianoa ja treenailin kaikessa rauhassa. Adelen "Someone Like You" on työn alla, biisi joka on soinut päässä jo monta viikkoa. Se on mielettömän hieno kappale ja mikä tulkinta!

Illalla kikkailin vielä sanoitusten ja GarageBandin parissa, mutten saanut hirveästi asioita eteen päin. Huomenaamuna istun alas ja teen taas. Perjantain biisimiitissä täytyy olla jotain uutta matskua edes yhden A-osan verran, muuten tuntuu ettei biisit etene. Katsotaan kuinka käy!

Wednesday, March 9, 2011

Stagen traileribiisi

Stage - Paras koulumusikaali 13.4. alkaen | Nelonen.fi

Näin tänään valmiin version tästä Stage-ohjelman trailerista, johon tein lauluraitoja. Pete Parkkonen hoilaa tässä myös! Nelosella tämä mainos pyörii jo. Ohjelmasta tulee varmaan hyvä, aion katsoa!

Laulupäivä

Aah, tänään oli hieno päivä! Pyhitin koko päivän biisinteolle ja uusien kappaleiden treenaamiselle. Aina ei ole mahdollista järjestää tällaisia, joten tämänpäiväinen oli erittäin tervetullutta. Näitä lisää!

Aamuksi buukattu biisinkirjoitus-sessio oli hyvä startti päivälle. Saimme herra co-writerin kanssa uusinta demobiisiä rakennettua hieman eteen päin. Siihen on hahmottunut jonkinlainen A-osa ja pre-chorus, ja tänään se sai jatkoksi myös kertosäkeen. Kappaleen keskeinen ajatus tuntuu muuntuvan tässä tekoprosessin aikana, ja se on kai ihan luonnollista kun rakentaa osa kerrallaan kappaletta. Katsotaan mitä keksin, kuinka tarina etenee!

Maukkaan lounaan jälkeen aloin treenata biisejä, jotka on tarkoitus vetää kavereideni hääjuhlissa tulevana lauantaina. Pari on toivonut seuraavia spesiaalikappaleita: Invincible (Muse), Halo ja Single Ladies (Beyoncé), Back To Black (Amy Winehouse) sekä Tuulee (Don Huonot). Spotify ja GarageBand kohisi päällä monta tuntia, kun kuuntelin alkuperäisesityksiä ja nauhottelin laulutreenejä. Mukavaa oli, ja vielä noissa on tekemistä. Ehtisinköhän jatkamaan huomenna?