Sunday, December 16, 2012

Kohti joulua

Joululoma lähestyy!

Viikkoon on taas mahtunut kaikenlaista. Mulla oli vuoden vikat opetuspäivät tällä viikolla, tein viimeiset kouluun liittyvät tentit ja rästihommat sekä pyörähdin Fried Musicin studiolla UMK-biisiin liittyen. Eräänkin firman pikkujoulut tuli nähtyä lavalta käsin, kun oltiin Poppadelicin kaa lauteilla soittamassa hittikimaraa. Hauskaa oli!

Lauluope töissä.
Place to be.
Backstage-muikistelu.
UMK-biisini Last Night lähtee nyt masteroitavaksi - en malta odottaa lopputulosta! Alkaa jo kisakuume nousta.

Euroviisufanit ympäri maailman seuraavat kuumeisesti, kuka edustaa Suomea Euroviisuissa Malmössa 2013. Biisipätkien perusteella voi käydä äänestämässä kappaleita osoitteessa:

http://www.escstats.com/umk13top12

Mä valmistun pop/jazz-musiikkipedagogiksi (AMK) ensi perjantaina ja sit alkaa LOMA. Ihana päästä joulun viettoon lataamaan akkuja ja keräämään supervoimia ensi vuoden seikkailuita varten! Luv.

Tuesday, December 4, 2012

UMK 2013: TOP 12 julkistettu!

Moi kaikki,

Nyt se on virallista: oon mukana Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleellani Last Night! Mukaan oli valittu 470 demon joukosta 12 parasta. Oon ollu aivan fiiliksissäni ohjelman teosta ja tästä upeasta mahdollisuudesta, että pääsen esittämään omaa musaa omalla tyylillä.


Tässä allaolevasta linkistä pääset katsomaan Ylen sivuille kilpailijaesittelyni, käykäähän kurkkaamassa:

http://yle.fi/musiikki/umk/umk2013/kilpailijat/iina-salin#!id-21710


UMKin tiedotustilaisuutta varten meidät kaikki kilpailijat laitettiin suurinpiirtein samannäköisiksi kuin promokuvia varten. Aamu alkoikin maskissa ja kampaajalla.


Toinen iloinen I tuli kärkkymään omaa vuoroansa maskiin.


Ennen tilaisuuden alkua otettiin kummallisia kalailmeitä. Ai miten niin jännitystä ilmassa?



Oh boy... Pressitilaisuus sujui tosi innostuneissa ja rennoissa tunnelmissa. Rupateltiin toimittajien ja kuvaajien kanssa, kilpailun tuomareiden ja ohjelman tekijöiden kanssa sekä fiilisteltiin kisatunnelmia. Mahtava päivä! En malta odottaa, mitä livelähetykset ja niiden suunnittelu tuo tullessaan.


Täältä löydät esittelyt kaikista UMK 2013 -kilpailijoista:

http://yle.fi/musiikki/umk/umk2013/kilpailijat


Pysykäähän kartalla, tästä tulee hauskaa! :D


Monday, December 3, 2012

Madonna-aamu

www.facebook.com/iinasalin

Energistä viikonalkua ihmiset ihanat! Aamun menu sisältää ison kupin kahvia ja Madonnan 80-90-luvun musiikkia. Soundit ja asenne kohillaan! ;)


Ihan sillai nopeesti jos lähtee lempparibiisejä tältä tätiltä listaamaan, niin ne olisi (ei järjestyksessä):
  • Papa Don´t Preach
  • Secret
  • Human Nature
  • Vogue
  • Express Yourself
  • You´ll See
  • Take A Bow
  • Into The Groove
  • Love Don´t Live Here Anymore
  • This Used To Be My Playground
  • Nothing Really Matters
  • Devil Wouldn´t Recognize You
  • Material Girl
  • Think Of Me
Viimeisimmällä Madonnan Suomen keikalla en ollut, koska olin kokemassa mykistävän ja henkeäsalpaavan upean Björkin keikan Flow-festivaaleilla Suvilahdessa.

Thursday, November 29, 2012

With Canon - can I?


Pysyisiköhän tää kamera mulla kädessä? Tein just pienen kuvajutun erääseen verkkomediaan, saatte nähdä sen myöhemmin. Päivän dokumentointi oli älyttömän hauskaa ja inspiroivaa! Ajattelin ottaa kameran vastedes vähän useammin mukaan :)

Friday, November 23, 2012

LeBonk - hyvä keikka!

Onhan tää vähän hassua, kun mä päivitän blogia tapahtumista näin jälkikäteen, mut keikka-, koulu- ja työjutut on täytynyt hoitaa kuitenkin ajallaan. Blogi laahaa perässä, mut kohta mä saan koulun suloiseen joulupakettiin! Sitten on aikaa kirjoitella glögin ääreltä kuulumisia.

Mä suunnittelin aiemmin sitä "queens of pop"-tyyppistä konserttikokonaisuutta, ja nyt mä sain sen haaveen toteutettua. Buukkasin mukavat ja loistavat soittajat bändiin, treenit ja treenitilat, valitsin biisit ja sit kuuntelin ja selailin läpi erilaisia versioita biiseistä. Yhdessä poikien kanssa me sovitettiin kappaleet kokonaisuuteen sopiviksi, ja lopputulos toimi hienosti!

LeBonkiin tuli mukavasti porukkaa, ja pääsin lavalla älyttömän hyvin irti esiintymisjännityksestä ja siitä paineesta, että tää on nyt mun B-kurssitutkinto, taiteellinen loppukonsertti ja näytönpaikka. Nautiskelin vaan! Sain älyttömän hyvää palautetta (arvosanan 5/5!) ja hyviä vinkkejä jatkon kannalta.

Se, että asiat tuntui menevän keikalla niin nappiin, vaati riittävän määrän laadukasta treeniaikaa, kypsyttelyä ja rauhaa kelailla esitystä etukäteen. Mulle avain onnistumiseen oli oman mielen blokkien tunnistaminen ja käsittely etukäteen. Mietin, mitä jännitän ja miksi jännitän; mikä olisi pahinta mitä esiintymistilanteessa voisi tapahtua ja mitä siitä seuraisi. Häviänkö jotain jos mokaan? En, vaan voin oppia siitä. Maailma pyörii edelleen radallaan ja universumi järjestää, ei mulla oo mitään hätää! Lisää tällaisia kokemuksia, kiitos.

Tuossa alla vielä ko. keikkaan liittyvää infoa. Hyvää marraskuun jatkoa!


INACOUSTIC

Sielukkaita ja väkeviä pop-biisejä laulaja-lauluntekijänaisten repertuaarista. Keikalla kuullaan Adelen, Alicia Keysin, Emeli Sandén, Robynin, Amy Winehousen, Lady Gagan ja Madonnan tuotantoa.

Iina Salin, laulu
Pauli Halme, kitara
Joni Saukkoriipi, kosketinsoittimet
Pekka Rajamäki, basso
Miika Perkiö, rummut

Linkki tapahtumaan:
http://www.metropolia.fi/ajankohtaista/tapahtumat/konsertit-pop-jazz/?tx_ttnews[tt_news]=3673&cHash=fd6fa29d5fbed2005a50b04576669e8b

"Respect" UMOn Kyky semifinaali 31.10.12

UMOn Kyky 2012 Finaali

UMOn Kyky 2012 -kisa käytiin varsin leppoisissa ja innostuneissa tunnelmissa loka-marraskuun vaihteessa Helsingissä legendaarisessa Ylen M1-studiossa Pasilassa. Kisa oli enemmänkin sellainen "katselmus", jossa nuoret muusikot saivat tilaisuuden esittää UMOn solistina kappaleen tai kaksi. Huikea kokemus!

Lauloin semifinaalissa kappaleen Respect ja finaalissa sen lisäksi toisen Aretha Franklinin tunnetuksi tekemän kappaleen Think. Finaalilähetys tuli suorana Yle1-kanavalla.




Sunday, August 26, 2012

Imatra Big Band Festival 2012


Kesäterveisiä (vähän jälkijunassa)! Tässä kuva jemmaan Imatra Big Band Festivaaleilta, jossa soitimme Metropolia Funk Big Bandilla 6.7.2012. Ohjelmistoon kuului soul- ja funk-klassikoita Otis Reddingistä Aretha Franklinin ja James Brownin kautta Michael Jacksoniin. Soolobiiseinä mulla oli Superstition (Stevie Wonder), Hold On I´m Coming (Sam & Dave), Cold Sweat (James Brown), Rocksteady ja Think (Aretha Franklin).

Monday, May 28, 2012

Kätevä kapistus


Tää oli ihan pakko saada - mikkiständiin kiinnitettävä juomateline! Testasin toimivuutta heti lauantain bilekeikalla ja telinehän toimi aivan hienosti :D. Enää ei tarvitse noukkia keikan aikana vesipulloa minimekossa ja korkkareissa jostain piuhojen keskeltä kaatuilemasta. Jes!!!

Kesäfiiliksissä

Tervetuloa kesä! Nyt on koulukiireet hellittäny ja hellettä riittäny. Vaikuttaa siltä, että lauluhommia riittää mukavasti rytmittämään tämän kesäloman etenemistä ;). Firmakemujen, koe-laulutilaisuuksien ja synttärijuhlien merkeissä mennään kohti kesän hääkeikkoja ja festareita (Imatra Big Band Festival, Pori Jazz). Teen tänä kesänä hommia pääasiassa Lempi duon, Metropolia Funk Big Bandin, Poppadelicin, Emma Salokoski Voicesin sekä erään VoF-laulajan kanssa.

Aloitin tämän viikon treenamalla uusia biisejä, miettimällä seuraavan "queens of pop"- tyyppisen projektin  ohjelmistoa ja tsekkailemalla omia biisitekeleitä, jos jotain demoa saisin työstettyä eteen päin. Yli setillinen soolomatskua on periaatteessa kasassa, mutta vielä on sävellys- ja sanoitustyötä tehtävänä. Oon niin onnellinen, kun saan uutta aikaiseksi! Kesän tavoitteenani onkin keskittyä biisinkirjoitukseen ja superhyviin keikkoihin.

Wednesday, January 25, 2012

Kevät

Hyvää alkanutta vuotta 2012!

Ihanaa kun ollaan jo voiton puolella talven suhteen, on taas valoa enemmän ja lumi on nättiä. Oon selkeästi kevät-ihmisiä ja odotan siis jo nyt, milloin aurinko alkaa lämmittää.

Tammikuu lähti vauhdikkaasti käyntiin koulujuttujen, opetusten ja treenien merkeissä. Oon kuunnellu paljon musaa ja nyt viimeisinpänä upeaäänistä Emeli Sandéta. Laulut osuu tosi syvälle ja siksi intouduinkin tekemään treenistäni youtube-klipin. Vahva biisi "Easier In Bed" vei mukaansa ihan täysillä!

Keväällä tekemistä riittää. Valmistelen opinnäytetyötä aiheesta twang, ja siihen tulee menemään paljon kutkuttavia työtunteja. Myös muita kouluhommia on vielä jäljellä, mutta valmistuminen häämöttää.

Siistejä laulujuttuja on käynnissä: uusi duo-kokoonpano on perustettu, uusia tekstejä syntyy, keikkoja Poppadelicin kanssa on, Emma Salokoski Voices treenaa taas aktiivisesti, ja olen solistina Metropolia Big Bandin konsertissa ti 13.3.2012. Pääsen laulamaan Arethaa, aajea!